De Heeren van Vroondaal
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Er wordt gevraagd om een financiële check in te leveren bij het doorgeven van mijn voorkeuren. Waarom is dat?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat jij de woning kunt financieren. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat jij een meer concrete kandidaat wordt.

Waar moet een financiële check aan voldoen?

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van je bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financieringsmogelijkheden hebt laten doorberekenen. Bekijk een voorbeeldbrief financiële check.

Wanneer lever ik mijn financiële check in?

Nadat de verkoop is gestart lever je jouw financiële check in. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik de woning kan betalen?

Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Vroondaal Westmadepark krijgt een klassieke Haagse uitstraling, geinspireerd op de neorenaissance architectuurstijl verrijkt met exotische elementen uit Indie. De Heeren van Vroondaal heeft dan ook een exclusief karakter. De lommerrijke woonwijk is door de combinatie van fraaie architectuur en het vele groen in en rondom de wijk, prachtig om te zien.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

In Vroondaal Westmadepark rijdt geen bus. Hier heerst volledige rust. De dichtstbijzijnde bushaltes liggen aan de Nieuweweg (buslijn 35 en 86) en de Madesteinweg (buslijn 421). Op de fiets ben je zo bij RandstadRail 4 (nabij sport- en activiteitencentrum De Uithof) die je helemaal naar Zoetermeer leidt via Den Haag en Leidschendam.

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

De Heeren van Vroondaal ligt in het zuidwesten van Den Haag. Meer informatie over Den Haag vind je op de gemeentelijke website www.denhaag.nl. Informatie over de plannen voor de openbare ruimte in Vroondaal kun je op diverse plekken en manieren vinden. Het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal staat op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal is te vinden is onder planID: NL.IMRO.0518.BP0252AMadeVroondl-50VA. Op de gemeentelijke website zijn pdf-bestanden te lezen. Blader je liever de informatie door? Dat kun je doen bij het Den Haag Informatiecentrum in het atrium van het stadhuis aan het Spui 70. Van dinsdag tot en met donderdag kun je ook terecht in het informatiecentrum Vroondaal aan de Vroonhoevelaan 2 in Den Haag.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

In de omgeving zijn diverse wandel-, fiets- en paardrijroutes. Golf of tennis je graag? Zitten de kinderen op voetbal of hockey en leef je je zich geregeld uit in de sportschool? Het kan hier allemaal.  Om de hoek of op enkele minuten fietsafstand. Ook leuk: in het voorjaar en de zomer zijn er volop watersportmogelijkheden, dus ga eens surfen of kiten op het strand. 

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Voor je boodschappen heb je de keuze uit 3 winkelcentra op fietsafstand: Loosduinen, Waldeck en Kraayenstein. In de winkelcentra zijn ook de zorgvoorzieningen en in Winkelcentrum Waldeck is er op woensdag markt. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

De Heeren van Vroondaal wordt een nieuwe wijk met een mix van herenhuizen, 2- en 3 onder 1 kapwoningen, 2 onder 1 kap villa's en vrijstaande woningen. In de directe omgeving worden tevens kavels aangeboden. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over de wijk

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Fase 1 bestaat uit 43 chique huizen: twee- en drie-onder-een-kapwoningen van circa 160 tot 190 m2 groot, herenhuizen van circa 150 en 180 m2 en een aantal vrijstaande villa’s van circa 185 m2. 

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Er komen geen huurwoningen in De Heeren van Vroondaal. 

Zijn er ook starterswoningen gepland?

De woningen in het plan vallen onder het dure woonsegment. Er zijn geen starterswoningen in het plan opgenomen. 

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er komen geen sociale woningen in het plan. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

De vrijstaande en 2- en 3 onder 1 kapwoningen (type A, B, C, D, K)) hebben een parkeerplaats op eigen terrein. Ook bouwnummer 1 (type E) heeft een parkeerplaats op eigen terrein. De herenhuizen (type H/J) beschikken over een eigen parkeerplaats op het (mandelige) parkeerterrein dat tussen de woningen is gelegen. Voor bezoekers is er parkeergelegenheid in de straten. 

Is/blijft parkeren gratis?

Ja, parkeren in het openbaar gebied van De Heeren van Vroondaal is gratis en blijft dat in elk geval de eerstkomende jaren ook. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Ja, Vroondaal Westmadepark / De Heeren van Vroondaal bestaat nog uit onbebouwde velden. In eerste instantie worden bouwwegen aangelegd. Een deel van de bouwwegen krijgt bij de oplevering van de woningen een permanente bestemming als langzaam-verkeer-straat. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de eerste fase van De Heeren van Vroondaal is geen speeltuin gepland. In de buurt Westmadepark zullen in een later stadium wel voorzieningen voor kinderen komen. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Door het vele groen en het park om de hoek zijn er voldoende gelegenheden om de hond uit te laten in de buurt. Zorg er wel voor dat de hond is aangelijnd en neem een zakje mee op pad.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van fase 1 is gestart in september 2018. De planning voor de vervolgfasen wordt later bekend gemaakt. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Het plan is volledig nieuw en gebaseerd op een nieuwe visie van de architect. De visie is te lezen op de website. 

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws of planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de 1e woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet bij? Dan is het waarschijnlijk nog niet bekend.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Bij de start bouw worden de bouwroutes en planning en dergelijke door de aannemer bekend gemaakt. 

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Frisia en Nelisse Makelaars en BPD verkopen de woningen. 

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een royale achtertuin en hebben tevens (kleine) voortuinen. De maatvoeringen kun je opvragen bij de makelaars. 

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Alle verkoopdocumentatie van de woningen vind je onder WONINGEN op de website of in de Mijn Eigen Huis-omgeving. 

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Het is nog niet bekend wanneer fase 2 in verkoop gaat. 

Kan ik een bezichtiging inplannen?

De Heeren van Vroondaal is een nieuw plan met een geheel eigen architectuurstijl. Op locatie zijn op dit moment nog geen voorbeeld woningen zichtbaar. 

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer Knaap Maatwoningen uit Rotterdam. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

In fase 1 worden herenhuizen, twee- en drie-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa's gebouwd. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn optiemogelijkheden om de woning aan te passen. De keuzelijst per woningtype vind je per woningtype bij de downloads en in de Mijn Eigen Huis-omgeving op deze website.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

antwoord volgt

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

De verkoop van fase 1 is gestart. De keuzelijst is per woningtype online geplaatst onder het kopje downloads en in de Mijn Eigen Huis-omgeving. Ook de bijbehorende prijslijsten zijn beschikbaar. 

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen worden opgeleverd zonder keuken. 

Wie is de leverancier van de keuken?

De woningen worden zonder keuken opgeleverd. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen in De Heeren van Vroondaal zijn klaar voor de toekomst. Alle woningen worden gasloos opgeleverd en hebben standaard vloerverwarming, goede isolatie en ventilatie! 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen in De Heeren van Vroondaal zijn standaard voorzien van luxe sanitair van Villeroy & Boch en hoogwaardig tegelwerk. Heb je andere wensen. Dan kan je badkamer hier (tegen eventuele meerkosten) op aangepast worden. De informatie over het standaard sanitair vind je onder de downloads en in de Mijn Eigen Huis-omgeving. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

De woningen kunnen niet casco worden gekocht. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De woningplattegronden kun je bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de pagina Woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres.
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement?
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de aannemer opdracht om het project te bouwen.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van Ontwikkelingscombinatie Vroondaal vof; je sluit ook de koopovereenkomst met Ontwikkelingscombinatie Vroondaal vof. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer (Knaap Maatwoningen) van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een 'optie' op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik dan direct aan de woning/kavel vast?

Een optie op een woning/kavel is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning/kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning/kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie oftewel ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?