De Heeren van Vroondaal
Logo Logo

Voorzieningen De Heeren van Vroondaal

In Vroondaal Westmadepark komen geen voorzieningen. Hier woon je echt in alle rust te midden van de schitterende natuur. Wel komt er een lagere school en kinderopvang in Vroondaal Zuid. Op loopafstand van Vroondaal Westmadepark zijn strandjes met waterspeeltuinen, onderdeel van Madestein.

Of wat dacht je van een heerlijke wandeling in het aangrenzende Ockenburgse bos. Je loopt in circa 20 á 30 minuten naar de dichtsbijzijnde strandopgang. In Vroondaal is ook een geweldige speeltuin met fruitbomen en speeltoestellen van natuurlijke materialen. Gelukkig is het niet zo dat je hier in the middle of nowhere woont. Op fietsafstand vind je een uitgebreid aanbod van winkels, scholen, kinderdagverblijven, sport- en zorgvoorzieningen.

Ontspannen wonen
Wonen in alle rust midden in de natuur bij de duinen en de zee maar wel met alle voorzieningen dichtbij

Alle voorzieningen op een rij

Buitenspelen

Zelf woon je hier heerlijk rustig en voor kinderen is de wijk helemaal geweldig. Iedereen in de buurt is nieuw, dus vriendjes zijn zo gemaakt. Samen kunnen ze in het park spelen of voor de deur. De straten zijn zo opgezet dat hard rijden wordt ontmoedigd.

Speeltuinen

Bekijk de voorzieningenkaart van Vroondaal en vind de speeltuinen in de buurt. Uniek is de natuurspeeltuin die in Vroondaal op de Boomaweg is aangelegd door Team Terra.  Dit is een (tijdelijke) eetbare groene speeltuin. Met veel speelelementen en fruitbomen en -struiken! De speeltuin is volledig ingericht met natuurlijke materialen en er is een groot speeltoestel dat kinderen zal uitdagen om eigen grenzen op te zoeken. 

Scholen

In de naastgelegen wijken zijn er diverse basisscholen, een vmbo-school en een ROC. Tussen het nabij gelegen Landgoed Ockenburgh en het strand, ligt The International School of the Hague. Allemaal zijn ze lopend of met de fiets snel bereikbaar. En wist je dat bij de entree van De Heeren van Vroondaal een nieuwe basisschool komt? Zoals het er nu naar uitziet opent de voorlopige basisschool al in 2017 de deuren.

Zorgvoorzieningen en winkels

Voor je boodschappen heb je de keuze uit drie winkelcentra: Loosduinen, Waldeck en Kraayenstein. In de winkelcentra zijn ook de zorgvoorzieningen en in Winkelcentrum Waldeck is er op woensdag markt. Op 10 autominuten ligt de gezellige Frederik Hendriklaan, waar je ook volop kunt (dag)winkelen.

Sporten

In de omgeving zijn diverse wandel-, fiets- en paardrijroutes. Golf of tennis je graag? Zitten de kinderen op voetbal of hockey en leef je je geregeld uit in de sportschool? Het kan hier allemaal.  Om de hoek of op fietsafstand vind je een honkbal- en softbal, een hockeyclub en diverse voetbalverenigingen. Ook leuk: in het voorjaar en de zomer zijn er volop watersportmogelijkheden, dus ga eens surfen of kiten op het strand. In de winter kun je in de Uithof skiën, snowboarden en schaatsen, het hele jaar door is de klimwand geopend. Direct naast de Uithof vind je ook een kanovereniging. Maar er is veel meer. Bekijk de totale voorzieningenkaart van Vroondaal voor alle vrije tijd- en recreatiemogelijkheden. 

Uitgaan

Bewoners van Vroondaal rijden in zo’n 10 minuten naar de mooie Frederik Hendriklaan, ‘de Fred’, in het Statenkwartier of bijvoorbeeld de gezellige Denneweg en het Noordeinde. Om lekker uitgebreid te winkelen, voor een avond vermaak, om cultuur te snuiven of om uitgebreid te winkelen. Iets dichter bij huis vind je Restaurant Madestein en ook de boulevard van Kijkduin is erg leuk. 

Parkeren

Het grote voordeel van deze nieuwe wijk ten opzichte van wonen in Den Haag is de parkeergelegenheid. Die is goed in De Heeren van Vroondaal. In de straten zijn voldoende parkeerplaatsen en veel huizen hebben een parkeerplaats op eigen terrein. 

Afval

Hoe is dit geregeld in Vroondaal? Iedereen krijgt eigen groene en grijze rolcontainers, er komen geen ondergrondse containers.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?